Terugblik op het Bestuurlijk Debat Wonen van 4 april!

Wat een inspirerende middag was het twee weken geleden tijdens het Bestuurlijk Debat Wonen! Samen zijn we dieper ingegaan op diverse thema's en hebben we het startschot gegeven voor een reeks debatten om te bouwen aan een bredere visie op de woonwijk van de toekomst.Onder leiding van de energieke Katinka Baehr hebben deelnemers nieuwe inzichten opgedaan, samenwerkingsrelaties versterkt en gewerkt aan vraagstukken rond sociale cohesie. 💬💡We werden getrakteerd op waardevolle inzichten door inspirerende sprekers zoals Elske Doets, die vanuit haar eigen ervaring belangrijke lessen deelde over persoonlijk leiderschap. Ook Moniek van Balen-Uijen lichtte op persoonlijke titel de achterliggende motivaties achter de thema's toe.Een speciale dank gaat uit naar Zeno Winkels van de Woonbond voor zijn waardevolle bijdrage aan de discussies. Hij deelde vanuit het perspectief van de woonbond de belangrijke thema’s die hen beweegt.Deelnemers gingen dieper in op twee hoofdthema's:1️⃣ "Inzicht in Bewoners: Het Ontrafelen van Klantbehoeften en -Verwachtingen in de Wijk"2️⃣ "Bouwen aan Buurtbanden: De Kracht van Gemeenschapsvorming en Sociale Cohesie"De komende weken zullen we de uiteindelijke publicatie met de uitkomsten delen. Bovendien wordt dan ook de nieuwe datum bekendgemaakt voor de volgende bijeenkomst. Blijf op de hoogte! 📢📆---Bestuurlijk Debat Wonen4 𝗮𝗽𝗿𝗶𝗹 𝟮𝟬𝟮𝟰Kasteel De Vanenburg te PuttenKwaliteit gewaarborgd door de Raad van Advies & InspiratieGerard van Bortel - Universitair docent - TU Delft/ bestuurslid - De WoonbondMarja Elsinga - Hoogleraar Housing Institutions & Governance TU DelftRob Dekker - Voormalig bestuurder Woonstichting JOOSTJaap van Dam - Voormalig bestuurder KleurrijkWonenMoniek van Balen-Uijen - Voormalig bestuurder Uwoon woningcorporatieClaudia Siewers - Directeur/bestuurder SVWNSprekersKatinka Baehr - MiddagvoorzitterZeno Winkels - Algemeen Directeur de WoonbondElske Doets - Directeur Doets ReizenHet Bestuurlijk Debat Wonen is bestemd voor deelnemers actief in gemeente, woningcorporaties, zorgorganisaties, belangenorganisaties voor huurders, beleidsmedewerkers, ketenpartners en opdrachtgevers in de bouw of vastgoedsector op bestuurders/directie niveau.Het huidige maatschappelijke debat met zijn verschillende uitdagingen van een andere kant bekijken. Zo zorgen we er gezamenlijk voor dat de vragen worden omgezet van denken naar doen!

Lees meer »

Elske Doets - Keynote spreker voor het BDW

Elske Doets is naast eigenaar van Doets Reizen, initiator van de sociaal geëngageerde startup BuddyBold en tevens oprichter van de Young Lady Business Academy (YLBA), het gratis carrièreprogramma voor jonge vrouwen van 15 t/m 25 jaar. In welke hoedanigheid ze ook optreedt: steeds vallen haar onafhankelijke geest en de heldere blik op de toekomst van samenleving en economie opnieuw op. Vandaar dat invloedrijke tv-programma’s als Op1, WNL op Zondag en Nieuwsuur Elske graag uitnodigen. Een van haar kernopvattingen luidt dat een gelukkige, schone en succesvolle samenleving gebaat is bij (meer) vrouwen op sleutelposities. En dat verschillen tussen mensen niet afgedekt, maar gevierd moeten worden.Inmiddels schreef Elske drie opmerkelijke boeken, waarvan ‘De leeftijdloze samenleving’ (Atlas/Contact, 2023) de meest recente is. Waar ze verschijnt, ontstaat beweging. En verlegt ze op charmante en lichtvoetige wijze de aandacht van het meningsverschil naar de structurele oplossing; of het nu over duurzaamheid, gender equality, overconsumptie of vergrijzing gaat. Met een brede glimlach omschrijft Elske zichzelf wel eens als ‘herderlijk’: ‘Ik stimuleer mensen een richting te kiezen, want elke keuze is mijns inziens beter dan geen keuze.’

Lees meer »

Moniek van Balen-Uijen - lid van de Raad voor het BDW

Onze derde deelnemer voor de Raad van Advies & Inspiratie is bekend. Niemand minder dan Moniek van Balen-Uijen, voormalig bestuurder van de woningcorporatie UWOON. Met rond de 30 jaar ervaring in volkshuisvesting maakt Moniek de juiste persoon om haar kennis en ervaring in te zetten tijdens het Bestuurlijk Debat Wonen. 

Lees meer »

PE Punten

Tijdens het Bestuurlijk Debat Wonen kunt u ook PE punten behalen. Heeft u zich al aangemeld voor het Bestuurlijk Debat Wonen? 

Lees meer »