Katinka Baehr - Dagvoorzitter 4 april

Gepubliceerd op 1 maart 2024 om 10:30

Aankomende editie van het Bestuurlijk Debat Wonen worden geleid door Katinka Baehr - Dagvoorzitter/gespreksleider

 

Scherp, verrassend, concreet, prettig

Katinka Baehr is een veelgevraagd journalist, podcast- en filmmaker en dagvoorzitter/gespreksleider. Ze maakt audio documentaires, podcasts en (korte) films voor de publieke omroep en in opdracht. Bekend is ze o.a. van de podcastseries Jan & Christina en de VPRO-series Plots en 1Minuut. Met haar werk als programmamaker won ze verschillende prijzen, waaronder de prestigieuze Prix Europa.

 

Katinka Baehr treedt regelmatig op als moderator voor maatschappelijke, culturele en wetenschappelijke organisaties. Een van haar opdrachtgevers: ’Ze combineert charme, scherpte en humor’.  Ze is zeer breed georiënteerd en leidde onder meer debatten over persvrijheid, de kunst van de politieke redevoering, Neurobiologie en de vrije wil, Infectieziektebestrijding, Opvoeding en Armoede. 

Een aantal van haar opdrachtgevers: NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek); Raad voor Cultuur; Aedes; Dutch Culture; Provincie Gelderland; Gemeente Eindhoven; Nederlands Jeugdinstituut; Netwerk Democratie; Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie; VTOI (Vereniging van Toezichthouders in onderwijsinstellingen); Rode Kruis.

Katinka Baehr is politicoloog. Deze studie aan de Universiteit van Amsterdam combineerde ze met Culturele Studies en Italiaans aan diezelfde Universiteit. Daarnaast studeerde ze geschiedenis aan het Queen Mary College in Londen.

 

Katinka stelt scherpe maar ook verrassende vragen, weet mensen op hun gemak te stellen en zorgt dat een discussie of interview concreet wordt. Bovenal zorgt ze voor een prettige sfeer.