Terugblik op het Bestuurlijk Debat Wonen van 4 april!

Gepubliceerd op 18 april 2024 om 13:30

Wat een inspirerende middag was het twee weken geleden tijdens het Bestuurlijk Debat Wonen! Samen zijn we dieper ingegaan op diverse thema's en hebben we het startschot gegeven voor een reeks debatten om te bouwen aan een bredere visie op de woonwijk van de toekomst.

Onder leiding van de energieke Katinka Baehr hebben deelnemers nieuwe inzichten opgedaan, samenwerkingsrelaties versterkt en gewerkt aan vraagstukken rond sociale cohesie. ๐Ÿ’ฌ๐Ÿ’ก

We werden getrakteerd op waardevolle inzichten door inspirerende sprekers zoals Elske Doets, die vanuit haar eigen ervaring belangrijke lessen deelde over persoonlijk leiderschap. Ook Moniek van Balen-Uijen lichtte op persoonlijke titel de achterliggende motivaties achter de thema's toe.

Een speciale dank gaat uit naar Zeno Winkels van de Woonbond voor zijn waardevolle bijdrage aan de discussies. Hij deelde vanuit het perspectief van de woonbond de belangrijke thema’s die hen beweegt.

Deelnemers gingen dieper in op twee hoofdthema's:
1๏ธโƒฃ "Inzicht in Bewoners: Het Ontrafelen van Klantbehoeften en -Verwachtingen in de Wijk"
2๏ธโƒฃ "Bouwen aan Buurtbanden: De Kracht van Gemeenschapsvorming en Sociale Cohesie"

De komende weken zullen we de uiteindelijke publicatie met de uitkomsten delen. Bovendien wordt dan ook de nieuwe datum bekendgemaakt voor de volgende bijeenkomst. Blijf op de hoogte! ๐Ÿ“ข๐Ÿ“†

---
Bestuurlijk Debat Wonen
4 ๐—ฎ๐—ฝ๐—ฟ๐—ถ๐—น ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿฐ
Kasteel De Vanenburg te Putten

Kwaliteit gewaarborgd door de Raad van Advies & Inspiratie
Gerard van Bortel - Universitair docent - TU Delft/ bestuurslid - De Woonbond
Marja Elsinga - Hoogleraar Housing Institutions & Governance TU Delft
Rob Dekker - Voormalig bestuurder Woonstichting JOOST
Jaap van Dam - Voormalig bestuurder KleurrijkWonen
Moniek van Balen-Uijen - Voormalig bestuurder Uwoon woningcorporatie
Claudia Siewers - Directeur/bestuurder SVWN

Sprekers
Katinka Baehr - Middagvoorzitter
Zeno Winkels - Algemeen Directeur de Woonbond
Elske Doets - Directeur Doets Reizen

Het Bestuurlijk Debat Wonen is bestemd voor deelnemers actief in gemeente, woningcorporaties, zorgorganisaties, belangenorganisaties voor huurders, beleidsmedewerkers, ketenpartners en opdrachtgevers in de bouw of vastgoedsector op bestuurders/directie niveau.

Het huidige maatschappelijke debat met zijn verschillende uitdagingen van een andere kant bekijken. Zo zorgen we er gezamenlijk voor dat de vragen worden omgezet van denken naar doen!